Mikrosvíčková filtrace nápojů

Nejběžnější aplikace:

  • potravinářský a nápojový průmysl (filtrace vína, piva, likérky, jablečný cider, juice, limonády)
  • chemický průmysl
  • farmacie, veterinární medicína, biotechnologie, medicína, chemická průmyslová filtrace a filtrace barev.


Princip filtrace:

Svíčková filtrace je založena na filtraci produktu na elementech (svíčkách, cartridges) v různých filtračních stupních, různých konstrukcí, které se odvíjí od druhu filtrovaného produktu, specifikaci daného odvětví a požadavcích na výstupní kvalitu čištěného produktu. Mikrofiltry (svíčky) jsou nedílnou pomůckou pro dokonale čistý produkt (jablečný cider, víno nebo pivo) před samotným lahvováním. Vhodně zvolenou svíčkou (membránou) přis­pějete ke stabilitě lahvového piva, cideru, moštu či vína. 

Čištěný produkt protéká přes filtrační vložku (svíčku), kde dochází k odstraňování nežádoucích nečistot a mikroorganizmů atd. Během tohoto procesu se póry svíčky postupně zanáší. Pokud dojde k zanesení, tj. nárůstu diferenčního tlaku na stanovenou hodnotu, je nepřípustné dále pokračovat ve filtraci a je důležité svíčku vyměnit (pokud používáme jednorázovou), nebo regenerovat (v případě že používáme svíčku, kterou je možné regenerovat). Počet přípustných sanitačních cyklů a jejich provedení udává dodavatel filtrační vložky s ohledem na její životnost při zachování daného stupně filtrace.

 

Pro další informace prosím neváhejte kontaktovat 

Ing. Milana Janů +420 739 518 4­66 nebo mjanu@water4life.cz

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".