Hops master HR 300

Kód: HR-300
Hmotnost: 65 kg
Dostupnost: skladem
Chci nakupovat v EUR
Dotaz na odborníka

Popis

Zařízení na studené chmelení, Hops Master 300 se používá pro maceraci chmelové vůně a olejů do studeného piva bez kontaktu se vzduchem, aby se zvýšila vůně a chuť piva. Pomocí tohoto zařízení může pivo dosáhnout bohatosti s jedinečnou, originální, bohatou vůní a chutí a originálním charakterem.

 

Na vyžádání je možné doplnit čerpadlo těsněním na vyšší teploty a macerovat horkou mladinu bezprostředně po úpravě chmele před jejím ochlazením na deskovém chladiči.

 

Zde můžete vidět zařízení v provozu:

Cleaning process of HopsMaster300 https://www.youtube.com/watch…

Hopping cycle HM300 https://www.youtube.com/watch…

HopsMaster 500  https://www.youtube.com/watch…

 

Kolik chmele byste měli použít pro svůj cyklus chmelení …

Běžné množství chmelových pelet pro jeden skokový cyklus je mezi 28–56 g chmele pro 19 l šarži. Pokud chcete jen náznak chmelové vůně, můžete jít až na 14 g. Pokud chcete, aby vaše pivo mělo výraznou hořkost chmele, chuť chmele a aroma, můžete se rozhodnout použít 112 gramů.

Měli byste však také zvážit druhy chmele. Pokud používáte chmel s vysokým obsahem éterického oleje, pravděpodobně nebudete chtít používat tolik, kolik byste mohli, kdybyste použili něco méně mastného.

Naše rada ohledně technické konstrukce Hops Master 300 je, že nepoužíváte více než 28 g pro svůj první cyklus chmelení. To vám dá dobrou počáteční představu o tom, co může proces chmelení udělat pro vaše pivo. Pak vás omezí pouze vaše vlastní kreativita a ochota provádět nové, nové experimenty.

Hops master HR 300:

  • Dvě průhledítka – DN 50 – svisle přivařená k tělu násypky - obsluha může sledovat pohyb chmele uvnitř zařízení
  • Trubka DN 300 – 1000 mm, clamp připojení (bottom and upper part) se silikonovým těsněním pro snadnou montáž a demontáž pro sanitaci a čištění.
  • Tlakové nádoby do 3 Bar
  • Uvnitř vnitřního trubkového sítka - 0,5 mm mezera, DN 100 a 1000 mm délka - velká filtrační plocha - chmel nemůže vstoupit zpět do pivní nádrže. Veškerý chmel zůstává ve filtrační nádobě. Filtr lze velmi snadno vyjmout pro snadné čištění nebo jeho výměnu.
  • Pohyb piva v násypce je zajištěn tangenciálním výtokem, který je dole.
  • Tlakoměr z nerezové oceli s sanitační membránou - clamp připojení 0-4bar - obsluha může monitorovat tlak uvnitř násypky během evakuace CO2 a procesu chmelení
  • Přímá klapka DN 15 s výbavou pro evakuaci CO2
  • Plnění piva pod tlakem
  • Evakuace piva tekoucí vodou
  • Čerpadlo EBARA z nerezové oceli (80L / min) + ovládací skříňka, pro čerpání piva přes studenou násypku, čerpadlo vhodné pro potravinářský a nápojový průmysl. Může být používáno pro studené i běžné chmelení.
  • Přímá klapka DN 25/DN 32 nebo DN40, připojení clamp nebo DIN, SMS (vstup, výstup, odtok) dle požadavků klienta
  • Celá technologie je namontována na rámu z nerezové oceli s kolečky z nerezové oceli - pohyblivé řešení.
  • Ve spodní části je výstup pro snadné vypouštění kalu z chmele po filtračním procesu - snadné čištění
  • Průhledítko, které je instalováno na výstupní trubici - obsluha může zkontrolovat kvalitu piva na výstupu
  • Materiál – nerezová ocel 1.4301 (AISI 304)

Volitelně:

  • Frekvenční měnič pro plynulý chod čerpadla EBARA s regulačním potenciometrem, namontovaný ve voděodolné krabici
  • Přídavný filtr pro Hops Master pro filtraci piva bez zbytkových kvasinek 0,2 mm
  • Těsnění čerpadla pro vysoké teploty až do 100 ° C

Pro více informací prosím neváhejte kontaktovat Ing. Milana Janů +420 739 518 4­66 nebo mjanu@water4life.cz